Fransk beg. Vojens

Alverdens sprog - fransk for begyndere

Vi synes det er vigtigt at man forstår, hvad der foregår i resten af verden. Første betingelse er at man kan kommunikere med andre. Altså at man kan lidt sprog - at man kan tale med folk, og forstå hvad der står i brugsanvisninger, på skilte, i køreplaner osv.
Disse ting er en stor hjælp, hvis man vil rejse i andre lande, og gå lidt rundt iblandt den lokale befolkning. Benyt dig evt. af Ungdomsskolens rejsetilbud (for elever fra 8. klasse), hvor du bl.a. vil blive præsenteret for dette.
På franskholdet her tager vi udgangpunkt i lærebogssystemet Formidable 1. Vi vil derudover bruge sange og film i undervisningen.
Der vil hovedsageligt blive fokuseret på det talte sprog kombineret med kreative og små skriftlige opgaver individuelt og i grupper.
Repetitionen er vigtig, så vi vil vende tilbage til det, vi allerede har lært med jævne mellemrum.
I årets løb skal vi bl.a. lære at:
hilse på hinanden og tage afsked, præstentere os selv, fortælle hvornår vi er født og fortælle, hvor vi kommer fra.
tælle til 100
lære ugedagene, måneder og årstider
farver
med udgangspunkt i dagligdags kendte situationer skal vi lære at udtrykke os i korte sætninger om bl.a. klassen, skolen, familielivet, fritidslivet m.m.
vi øver os på at læse højt og udtale korrekt
hvordan begår man sig som turist i Frankrig/Paris. Vi lærer bl.a. at bestille mad på en restaurant og spørge om vej
grammatik: eleverne vil stifte bekendskab med basale grammatiske regler på fransk såsom bøjning i nutid, førnutid og datid af de mest brugte verber samt hunkøn og hankøn, ental og flertal, adjektiver

14. mar 2022