Metaldetektor - Skattejagt

Tag med os på SKATTEJAGT ;-)

Amatørarkæologer med en metaldetektor står bag mange af de fund fra fortiden, som museerne forsker i og udstiller. Det har du nu også mulighed for med Ungdomsskolen. Sammen ser vi på kortet og udpejer et område som vi efterfølgende vil udforske. Om det bliver i Gram, Haderslev eller Vojens vides ikke. Ungdomsskolen har busser, så vi nemt kan komme fra sted til sted.
At finde skatte og spor fra fortiden er ikke længere forbeholdt museumsansatte med lange uddannelser.
Amatørarkæologer har med metaldetektor bl.a. fundet guldsmykker fra vikingetiden, i et omfang og af en kvalitet, så deres fund er sammenlignet med fundet af Guldhornene .
Du kan også finde spor efter de mennesker, der levede her før os, måske endda deres tabte og nedgravede skatte.
(Ungdomsskolen har metaldetektorer til udlån)

10. apr 2021
    Friluft/Naturskolen