Info vedr. ture og rejser


Når du rejser med Ungdomsskolen


Orienteringsmøde

I forbindelse med vore rejser arrangeres der før afgang et orienteringsmøde. Her møder du og dine forældre de andre elever og lærerne, som skal med på turen.
Vi orienterer nærmere om rejsen og betingelserne for at være med.
På Ungdomsskolens rejser kan du selv være med til at planlægge og vælge nogle af de ting, du gerne vil opleve. det er derfor en god ide at komme med eventuelle ønsker på mødet,
så vi kan tage stilling til, om det er noget, der kan lade sig gøre. Sommetider kan det blive nødvendig med et ekstra planlægningsmøde.
Vi aftaler hvordan turen skal foregå. Det vil sige, at det er en god ide, at sige sin mening på mødet, så alle kan være tilfredse. Det kan dreje sig om, hvor meget vi tror vi kan nå,
hvor langt vi kan holde ud at gå, hvordan vi klare bespisningen og forskellige andre ting. Der kan være mange spørgsmål og forslag om både store og små ting.
Jo mere vi får snakket om, jo mere ved vi, når vi er kommet afsted. 


Regler:
Vi har ganske få regler som skal overholdes. Reglerne skal være med til at alle får en tryg og god tur, og at forældrene kan være trygge ved at sende dig afsted på tur.
Det vigtigste er helt almindelig sund fornuft. Vi forlanger, at vi altid ved, hvor alle er. Det vil sige, at man aldrig går nogen steder, uden at det er aftalt. Ingen går alene. Vi går altid i grupper.
Det er sjovere, og så kan man hjælpe hinanden.


Lommerpenge:
Det kan være svært at sige, hvor mange lommepenge man skal bruge. Der er stor forskel på, hvad folk bruger penge på. På orienteringsmødet aftaler vi, hvad der skal bruges til entreer,
billetter og andre gebyrer. Det er en god ide at få overblik over, hvor meget man skal bruge på mad i løbet af rejsen.
Sørg for at finde en god måde at opbevare pengene på. Man kan med fordel bruge bæltepung eller "kat". Man skal aldrig vifte om sig med penge.
I det hele taget skal man passe på sine ting og have lommer og tasker lynet.


Tøj:
Alt efter årstiden skal man medbringe tøj, så man kan holde varmen. Husk også at have sko med, som man kan holde ud at gå langt i.
På rejserne er vi på benene langt mere en man regner med, -som regel fra tidlig morgen til sen aften.
På storbyrejserne er der håndklæder og sengetøj på værelserne. På andre rejser er det lidt forskelligt med sengetøj, soveposer osv.
For hver enkelt rejse laver vi en huskeliste.UNDERSØG I GOD TID, OM DU HAR GYLDIGT PAS OG SYGESIKRINGSBEVIS. Både det gule og det blå.