Al ansøgning til EGU skal ske gennem UU-Haderslev Tlf. 7434 7925

Ansøgningsskema EGU

EGU som opfyldelse af undervisningspligt et beredskab for enkeltelever ad hoc

Der er mulighed for at opfylde sin undervisningspligt ved EGU i stedet for i folkeskolen.

Beredskabet har hjemmel i Folkeskoleloven (LBK nr 998 af 16/08/2010) § 33.4-6, Ungdomsskoleloven (LBK nr 997 af 08/10/2004), og evt. EGU-loven (LBK nr 987 af 16/08/2010).

Målgruppen er undervisningspligtige i udskolingen, om har brug for et alternativt, praktisk tilbud jf. ovenstående hjemmel.

Uddannelsesafdelingen har et struktureret beredskab til at etablere forløb. Hvor undervisnigspligtige enkeltunge i 8..-9. klasse under visse forudsætninger kan opfylde undervisningspligten ved erhvervsmæssig uddannelse. Vi har hjemmel og beredskab til at lave EGU med praktisk lærlingearbejde for skoletrætte børn, fx fra AU-klasserne.

EGU-opgaven i Haderslev Ungdomsskole

Erhvervsgrunduddannelse, EGU, er en kommunalt forankret lovfæstet ungdomsuddannelse, som kommunalbestyrelsen tilrettelægger.

Kommunalbestyrelsen har det endelige ansvar for opgaven, mens Haderslev Ungdomsskole er en del af den samlede kommunale forvaltning og opgaveløsning. I den egenskab, og i samarbejde med den tilrettelæggende kommunalbestyrelse, udfører Haderslev Ungdomsskole en del af det praktiske arbejde i forbindelse med gennemførelse af EGU. Det praktiske arbejdet består bl.a. i:

· Samarbejde med UU og Produktionsskolen om identificering af potentielle EGU-elever.

· Dele af uddannelsesvejledningen bl.a. i forbindelse med evt. ungdomsskoleundervisning og samarbejde med andre aktører i EGU-uddannelsesplanen.

· Dele af gennemførelsesvejledningen i forbindelse med ungdomsskoleundervisningen og andre aktører.

· Undervisning i ungdomsskolens heltidsundervisning, som nogle af EGU-eleverne har indskrevet i deres EGU-uddannelsesplan.

· Administrative opgaver i forbindelse med ovenstående.

Se også: Lov om erhvervsgrunduddannelse mv. LBK nr 987 af 16/08/2010